woensdag 21 maart 2018

Recept: notenkoekjes van Nathalie Meskens

Woohoow! Noten zijn gezond en Nathalie Meskens toverde er heerlijke koekjes van!!

Toen het boek "Plan Boost" van Nathalie Meskens uitkwam, heb ik het meteen in huis gehaald.
Leuke weetjes en tips, heerlijke recepten,... je kan het er allemaal in terugvinden.

En deze heerlijke notenkoekjes moet ik gewoon met jullie delen. Ze zijn yummie én gezond. Na een koekje ben je echt wel weer even verzadigd. En dat met allemaal gezonde ingrediënten!

Kortom: om je vingers van af te likken! Dat mag je trouwens wel letterlijk nemen eigenlijk. Want na het maken van de koekjes heb je het heerlijke deeg aan je handen hangen... En weggooien is nu ook maar zonde he... 😋😉😇



Dit heb je nodig:

  • 150 gram walnoten
  • 180 gram macadamianoten
  • 130 gram boekweitmeel
  • 60 ml water
  • 100 ml ahornsiroop of dadelsiroop
  • 40 gram ontpitte dadels
  • 2 eetlepels chiazaadjes
  • 1 eetlepel hennepzaad
  • 4 eetlepels puur cacaopoeder
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 1 theelepel zeezout
En zo tover je deze heerlijke koekjes:
  1. Verwarm de oven alvast voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. De noten mix je fijn in een blender. Doe dit in verschillende keren, mocht je geen sterke of grote blender hebben.
  3. Mix ook de dadels fijn in een blender.
  4. Nathalie voegt dan alle overige ingrediënten toe in haar blender. Maar aangezien ik maar een klein blendertje heb, heb ik het meel, de chiazaadjes, hennepzaad en cacaopoeder in een aparte kom gemengd. Hierbij heb ik het zout gevoegd, de dadelsiroop, het water en de kokosolie. Even goed mixen en dan de gemalen noten erbij. Je kan met je handen eventueel nog nakneden, maar geloof me: dat is een plakboeltje 😂.
  5. Als het deeg klaar is, maak je hiervan kleine balletjes en druk je deze plat op de bakplaat.
    In het recept staat dat je er 12 koekjes uit kan halen, maar ik had er een 16-tal.
  6. Bak de koekjes af in de oven, gedurende 20 minuten. De koekjes zullen nog zacht zijn, maar worden steviger naarmate ze afkoelen.

Als ze afgekoeld zijn kan je ze een hele poos bewaren in een goed afgesloten doos of in een mooie glazen pot. Lang heb ik ze echter niet hoeven te bewaren, want ze waren in een mum van tijd opgepeuzeld!

Alle ingrediënten kan je terugvinden in de natuur- of bio-winkel. Het is echt wel de moeite waard om die lekkernijen in huis te halen. Ze zijn misschien wel prijziger, maar oh zo lekker 😋.

Tegenwoordig heb je zowel in de Aldi als in de Lidl een heel aanbod aan noten. Meestal zijn deze wel gezout... Denk er dus aan dat je niet teveel zout toevoegt, mochten de noten al gezouten zijn.

Dankuwel Nathalie voor deze heeeerlijke chocolade koekjes, zónder schuldgevoel! 😍

Geen opmerkingen:

Een reactie posten