zondag 11 februari 2018

Recept: chocolademousse z贸nder schuldgevoel

Eerder vertelde ik al dat ik superblij was met het verjaardagscadeau van m'n lieve buurvrouw: het receptenboek De Gezonde Goesting van Steffi Vertriest.

1 van m'n lievelingsrecepten wil ik graag met jullie delen. Dan kunnen jullie net zoals mij Steffi ontzettend dankbaar zijn! Smullen, z贸nder schuldgevoel, van haar heerlijke vegan chocolademousse.

Het is klaar in 1-2-3, mooi meegenomen dus. Maak het voor je geliefde, of lekker voor jezelf... Ook een leuk idee om de collega's eens te trakteren 馃槆馃構.



Veel ingredi毛nten heb je niet nodig:

  • 150 gram cashewnoten (ongezouten!!)
  • 5 eetlepels water
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 3 eetlepels cacao
  • een snuifje zout
En de bereiding is supereenvoudig:
  1. Best laat je de cashewnoten een nachtje weken in water. Spoel ze voor je gaat beginnen goed af.
    Steffi geeft zelf de tip, dat als je hier niet mee kan wachten, je deze stap ook eventueel kan overslaan 馃槈. 
  2. Meng alle ingredi毛nten in een blender. Mix zolang tot alles goed gemengd is en een glad geheel geworden is.
  3. Doe het mengsel in mini-potjes en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Afwerken kan je voor het opdienen met wat donkere chocolade, of stukjes (cashew)noten.
Het is best een zwaar dessertje, omwille van de noten. Maak dus geen te grote porties...

Let wel op dat je ongezouten cashewnoten neemt. Dit staat altijd op de verpakking vermeld. Anders ga je een vreemd smaakje krijgen aan de "chocolademousse".
Ahornsiroop durf ik ook nog wel eens te vervangen door dadelsiroop of agavesiroop.
En de cacao is steeds puur, zonder suiker dus (Nesquick is dus een grote no-no!!).



Cashewnoten zitten boordevol magnesium. Laat dit nu toevallig een goed anti-stress mineraal zijn 馃槃. Een gezond dessertje dus, waar je ook nog eens de stress mee wegjaagt. 
Life can be soooo gooood! 馃槏

Geen opmerkingen:

Een reactie posten