Sommigen beweren dat het beter is dan koffie, hoewel in thee ook nog veel cafeïne kan zitten. En dat komt dan natuurlijk weer op hetzelfde neer...
Vorig jaar ontdekte ik met een tip van een vriendin kukicha thee. Dat zijn de takjes en twijgjes van groene thee.
Kukicha thee bevat heel weinig cafeïne van nature. Er zijn dus geen industriële processen aan vooraf gegaan om de cafeïne eruit te halen, waardoor de thee op en top natuurlijk blijft.
Je kan ze kopen in voorverpakte theezakjes, maar ook als losse thee. De losse thee vind ik persoonlijk het "gezelligst". Erg makkelijk ook: water koken, eetlepel lossen kukicha thee erbij en even laten trekken. Het water kan je trouwens wel maar best tot ongeveer 80°C laten koken, of na het doorkoken van het water dus weer even laten afkoelen.
Normaal smaakt de thee mild en zoetig. Hoe langer je de thee laat trekken, hoe bitterder deze zal gaan smaken. Het is dus een beetje uitkijken in het begin hoe straf je je thee graag wilt hebben.
De losse thee kan je hergebruiken. De eerste keer gebruik ik voor ongeveer een liter water 1 grote eetlepel twijgjes, de keer erna gebruik ik die twijgjes opnieuw en voeg ik er nog een paar nieuwe aan toe. En ook de derde keer voeg ik er weer wat nieuwe aan toe. Dan doe ik ze allemaal weg.
De zakjes vind ik iets moeilijker om te hergebruiken, maar dat ligt misschien ook aan het merk.
De kukicha thee is niet alleen lekker, maar heeft ook tal van voordelen:
- je krijgt er een mooie huid van, dankzij het hoge gehalte aan catechines en anti-oxidanten
- het heeft een positieve invloed op de bloeddruk, cholesterol, trage darmwerking, hartziektes, blaasontsteking, vermoeidheid, en zelfs kanker
- omdat je erdoor meer gal zal aanmaken, is het ideaal als ondersteuning bij gewichtsverlies
- suikerziekte (type 2) kan voorkomen worden doordat er glucose aangemaakt wordt en de bloedsuikerspiegel wordt laag gehouden
- de zuren en basen in je lichaam worden geoptimaliseerd
- het bevat dubbel zoveel vitamine C dan een sinaasappel en 6 keer zoveel calcium als koemelk
Vooral dankzij het laatste puntje, is kukicha thee dus ook goed om koemelk te laten staan! Drink elke dag een tas kukicha thee, en de calcium voor onder andere je botten "gevoed" te houden is meer dan aanwezig in je lichaam.
Ikzelf heb het ingebouwd in m'n ochtendritueel. Elke dag maak ik 's morgens m'n kannetje thee klaar om lekker bij het ontbijt te drinken. En de rest drink ik gedurende de dag nog verder op.
Je kan het krijgen in de natuurwinkels, of online bestellen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten